Pogledi Slovenije … na desno!

virant_jansaIn tam so sedeli sveti trije kralji, Marija in Karel. Na sredi, med vsemi je sedel najsvetlejši izmed treh kraljev (njegovi drži in pogledu je manjkal le še svetniški sij nad njegovo plešo), rešitelj, “mesia” Slovenije, eden in edini … g. Janez Janša. Na njegovi desni, zvesti oproda, desna roka, g. Žerjav. Še bolj desno Marija v tem hecu, ga. Novak.
Ne, ni spregledano, da g. Virant (do katerega nimam nikakršnega spoštovanja in to lahko javno povem) sedi na “rešiteljevi” levi, kot tudi g. Erjavec, ki se mi nikakor ni zdel primeren za to družbo, kar je odražal tudi s svojim obnašanjem in govorico telesa, ki se je spraševala kaj tam počne?

Nikakor ne morem “prežvečit” včerajšnje oddaje nacionalne televizije, ki je na silo ustvarila neko desno koalicijo. Ja, besedo sredinsko sem namenoma spustil, saj to ne obstaja … ali si levi ali si desni, pa čeprav misliš, da si neopredeljen in tako tudi poslanci (zakonsko) ne bi smeli imeti možnosti ne glasovanja ali se glasovanja vzdržati. Kot poslanec moraš imeti jasno mnenje … ali si za ali pa proti. Ali podpreš ali pa ne!
Kakorkoli, oddaja v taki sestavi gostov je bila skrajno neokusna in s strani urednika skrajno neodgovorna!

Ja, ta “Betlehemska” druščina je bila prav smešna s svojimi “rešiteljskimi” izjavami in obnašanjem.

Gospa Novak je izpadla izjemno malomeščansko, ko je vzhičeno pripovedovala o srečanju z Ameriškim veleposlanikom. Verjamem, da je njen domet srečanj omejen in seveda ji ne gre zameriti, da je bil to njen življenjski dogodek. Vseeno pa bi se lahko malce zadržala … Amerika ni in ne more biti simbol demokracije. Preden bo spet vzhičeno pripovedovala o tem dogodku, naj se pozanima katere protokole in konvencije Amerika ni podpisala in katere krši kar po vrsti … mislim, da jo bo vzhičenost takoj minila.

No, od g. Radovana tako ali tako nismo nič pričakovali. SLS na srečanju s predsednikom ne bo predlagala drugega kandidata, SLS ne bo to, ne bo drugo … SLS ne bo nič, kot je tudi v njeni naravi. Jasno je pa, da je stranka ogromno zgubila, ker se glasovanja v podporo mandatarju ni udeležila. Kam so se obrnili njeni volivci pa je verjetno vsem jasno. Nekaj v SD in DeSUS, nekaj manj pa v PS, ampak pomembno je, da vsaka šola nekaj stane in to bo g. Radovan opazil na naslednjih volitvah.
Pač se je g. Radovan napačno odločil in si zabil nož v hrbet.

Mesija, g. Janez … no, spet je jasno izrazil svoj “domet”. Človeku, ki upa, da bo spet alfa (samec) in omega Slovenije ni jasna razlika med kazenskim postopkom in preiskovalnim postopkom. Polagam mu na srce, da naj se pozanima pri g. Matozu, kakšna je razlika in ali lahko nekdo v kazenskem postopku kandidira za predsednika vlade? Če ne drugo, je moralno in etično sporno. Pri vsakem javnem razpisu moraš dokazovat, da nisi bil kaznovan ali da nisi v kazenskem postopku … ali moram dejansko sedaj postavit vprašanje, kako je z kandidiranjem za predsednika vlade?

O Virantu (g. ali gospod sem namenoma izpustil, ker ga ne spoštujem) ne bom zgubljal besed. Človek (če mu lahko tako rečem) nima hrbtenice in testisov (ja, po domače jajc). Uspel mu je preboj in pristal kot predsednik DZ, verjamem pa, da je to tudi vse kar je dosegel. Da pa kot predsednik DZ podpira ne glasovanje ali neopredeljenost pri glasovanju o predsedniku vlade, pa presega mejo dobrega okusa, moralne in etične integritete (na katero se tako rad sklicuje). Virant je koalicijsko pogodbo parafiral tudi z g. Jankovičem in mu nato pet pred dvanajsto zabil nož v hrbet … kaj ima g. Janša, da se lahko zanese na Viranta?
Pa še nečesa se mora Virant zavedat … če bo mandatar g. Jankovič, ga g. Janša ne potrebuje več (Gregor, se spomniš srečanja “pomladnih strank” SDS, SLS in NSi? Kje je bila tvoja lista?), kakor tudi g. Jankovič ne bo gledal “izdajalca” kot predsednika DZ.

Potem je tu še človek, ki je očitno pristal na oddaji po spletu nekih nesrečnih okoliščin in nespretnih potez urednikov … g. Karel Erjavec. Edini med tistimi štirimi svetniki, ki ima hrbtenico in testise.
Mislim, da je dal nedvomno jasen signal (no, bila sta dva), da se DeSUS ne bo spajdašil z “desnim četverčkom”. Od srca sem se nasmejal, ko je Virant to dojel in ga je začel izdajat njegov tik, ko je vedno bolj jasno, da bodo še ene volitve. Gospod Erjavec ima hrbtenico, integriteto in ima testise (jajca), da pove kar misli in včeraj je povedal in namignil marsikaj, kar je na obraze “rešiteljev” prineslo kisle nasmeške in megleno zamišljene oči.
Gospod Erjavec, ne predaj se in ne popusti … gospodje in gospa in Virant za tisto mizo včeraj niso rešitev in vi to veste (no, saj ste jim dali tudi jasno vedeti)!

Kar se pa ostalega tiče … ni sredinskih vlad (levo ali desno)! Ali si levičar ali desničar … kakor tudi ne moreš biti le malo narkoman ali le malo “cerkven”. Če greš v cerkev, verjameš vanjo in si “cerkven”.

Naslednjič bom pa svoj gnev stresel še na ne opravljanje dela izvoljenih poslancev v imenu integritete … uf, kako so lahko nekateri brez morale, etike IN integritete!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s