Itak preveč “policistov”!

milicaZadnje čase je prav muka gledat informativne oddaje, ko poročajo o naših varuhih, policistih. Ubogi fantje, možje, no pa tudi dekleta in žene, ki nas varujejo, da lahko mi mirno in brezskrbno ležemo k počitku, nimajo sredstev za osnovne delovne pogoje.

Ne, nisem vklopil gumb za cinizem ali sarkazem … tako pač je, tako je predstavljeno. Seveda se moramo zavedati, da posnetkov, ki prihajajo v javnost ne gre posploševati. Verjamem, da niso vsa vozila, ki jih policija uporablja obuta v neprimerne pnevmatike. Močno verjamem, da se ne na vseh policijskih postajah in pisarnah širom naše ljube deželice ruši strop in pronica voda v električne vode, da je en računalnik na pet policistov (čeprav pričakujem, da so policisti na terenu in ne za pisalno mizo z goro poročil, ki jih v 90% nihče ne prebere) … pa da ne bom našteval.
Seveda je potrebno prikazat le ekstremne primere, da se nekdo kje zgane in da imaš seveda vzrok za stavko.

Novi minister Gorenak pa je šel še dlje! Gospod minister ugotavlja, da nima za plače policistov!

Sedaj me pa muči eno vprašanje; kam pa je šel denar, ki ga policija dobi iz proračuna za svoje stroške? Plače so mizerne, oprema dotrajana, zgradbe v razsulu … torej, kje je denar? Bo šla policija v stečaj? “Prisilko”?

Ha, ne, ni se za bat. Minister je že razmislil kako pripeljati to našo “Concordio” med čermi, narediti vratolomen manever in kot vele kapitan stopiti na poveljniški most ob vplutju v luko. Izračun in manever je sila preprost … ODPUSTI LJUDI!

Med našimi varuhi reda in miru še dobro ni završalo, ko je že omilil situacijo. Odpuščal ne bo operativcev, očitno bo na prepihu režija. Tako lahko sklepam, da je vsa ta leta denar šel večinoma za režijo v policijskih vrstah in da smo do včeraj “futrali” gomilo preveč uradnikov med policisti. Na tem mestu, pa bi se verjetno našel kakšen “pretekli” minister (ali ministrica), ki bi temu nasprotovala.
Torej, imamo preveč uradnikov v policijskih vrstah in obenem ne. Bodo delo teh “pisarjev” opravljali sedaj operativci?
Kdo nas bo potem varoval pred malopridneži?
Bomo za ceno varčevanja znižali našo varnost?

Ne vem zakaj, imam v želodcu spet tak čuden občutek, ki me greni, povzroča zgago (predvsem ob informativnih oddajah) … da se ne bo zgodilo nič.
Po mandatu, bo spet prikazano koliko se je javna uprava razbohotila, policija bo spet neustrezno opremljena, obljub pa spet najmanj za Indijski ocean.
Ja, tudi policisti, kot tudi vojaki in pisarniški molji po občinah so del volilnega telesa!

Komentiraj