Brezsramnež … Dušan Črnigoj

cernigoj_mecaPoženem “mašinerijo” in ni portala, kjer ni novice o zaplembi Černigojevega mercedesa. Ja, tistega kupljenega pred letom dni, ko se je že vedelo, da podjetje (op.p. Primorje) tone.

Nič takega, se zgodi. Saj ni prvi zaplenjen avtomobil zaradi neplačila obveznosti. Take stvari se dogajajo dnevno. Nekaj drugega je v tem primeru, ki ga povzdiguje na piedestal današnjih novic … avtomobil ni bil parkiran, kjer naj bi njegovo mesto bilo, ni imel nameščenih registrskih oznak (čeprav ni bil odjavljen iz prometa, poškodovan ali so mu le te bile odtujene). Ne, avtomobil je bil parkiran na pokopališču, poleg še dveh ostalih vozil podjetja Primorje (gre za dva Audija A6).

Od človeka z magistrskim nazivom, človeka, ki je član Državnega Sveta, bi “navaden” človek, “navaden” smrtnik, pričakoval več etike in morale. Pričakoval bi več (samo)kritike, a zgleda, da temu ni tako.

Dejansko je psiha človeka, kot individuuma precej zanimiva stvar. Kaj se v zamegljenem umu človeka spleta, da se v tako majhni skupnosti, kot je Ajdovščina (no, saj tudi cela Slovenija ni prav velika skupnost) še dodatno sramoti in “daje v zobe”?
Ni mi jasno, kaj človeka pripelje do tega, da dobrino, ki za preživetje (op.p. luksuzen avtomobil) skrije pred upniki?

Ta poteza jasno kaže, da človek, kot je Črnigoj razmišlja povsem drugače (no, tako je moje skromno mnenje). S to potezo je “gradbeni mogotec” in državni svetnik, jasnocernigoj pokazal, da njemu pač ni potrebno “polagat račune” … no, plačevat račune. Njemu (vsaj po njegovo) ni potrebno plačevat obrokov za avtomobil, ni mu potrebno plačevat delavcev (tudi kot podizvajalcev), njemu pač ni do tega.

Ob vsem tem, pa me tudi zanima, kdaj bo pozvan, da odstopi s svetniškega položaja. Tam, naj bi nekako veljali neki standardi morale, etike in načel … a, ko pogledam člane tega organa, se nekako zamislim nad napisanim.
No človek (če mu lahko še tako rečem, bi zapel Iztok Mlakar) je dejansko dokazal, da je milo rečeno lopov. Z zadnjo njegovo (pod častjo vsakega poštenega Slovenca, pa tudi koga drugega) potezo je potrdil dejstvo, da mu brez kačka slabe vesti in odgovornosti rečemo; mag. Dušan Črnigoj je lopov!

Kakorkoli, meni mercedesa ne bodo zaplenili … ker ga nimam, se bom pa z drugim avtomobilom odpravil plačat račune (g. Črnigoj, ali veste kaj to pomeni?) in davke, da bo država spet imela sredstva za reševanje propadlih projektov za katere navijajo tudi sindikati … a to je že druga zgodba

Advertisements

One thought on “Brezsramnež … Dušan Črnigoj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s