Sindikalisti = Grobarji?

sindikatNe, brez skrbi, kje je še Grčija in “njen scenarij”! Ni nam potrebno še “paničarit” … lahko se usedemo in nekaj mesecev, če ne leto, diskutiramo, kako pristopiti h javni upravi, njeni potrošnji … kako pristopit h varčevanju v javni upravi, ki se z dneva v dan bohoti.

Kolikor mi je znano, denarja v državni blagajni ni že sedaj, kar pomeni, da je krivulja indeksa zadolženosti bolj in bolj strma … ja, kot grška, portugalska, irska, španska, italijanska … ja, taka je tudi naša.
Če denarja v blagajni podjetja ni, ni plač, ni materiala za delo … sledi bankrot! No, to v vsakem zdravem, etičnem in moralnem okolju. Mi malce odstopamo, saj brez kakršnihkoli pomislekov podjetje in zaposlene izmolzemo do konca. No, državna, javna uprava je pa nekaj drugega…

Plače in ostale dodatke prejmejo do petnajstega v mesecu, če denar v blagajni je ali pa če ga ni (in ga ni). Dnevno se zaposluje nove in nove ljudi, kljub vsem navodilom, ki to prepovedujejo (saj verjetno ni učinkovitega nadzora) in seveda se ob vsaki milijonski posodobitvi računalniškega sistema zaposli nove, dodatne strokovnjake … čeprav naj bi vsaka posodobitev zadeve (poslovanje?) poenostavila in izboljšala.

Zaposleni v javni upravi si plač pač ne bi znižali, saj naj bi imeli že tako nizke (op.p. v povprečju 200,00€ več kot v gospodarstvu). Pa tudi, da bi v javni upravi odpuščali … pa dajte no, tej ljudje se vsak dan (pač ob uradnih urah) žrtvujejo za nas! Tako pač ne gre…

Seveda je v bran tej izpostavljeni kasti stopil njihov sindikat z podporo preostalih sindikatov … kar je dejansko skregano z logiko. Če bo državna (javna) uprava ostala tako kot je, bo treba spet gospodarstvu vzet, oz. ga dodatno obremenit. No, s tem g. Semolič nima težav, saj je sam predlagal, da bi dodatno obdavčili dobičke podjetij … in na drugi strani Gorenje napoveduje selitev dela proizvodnje v podjetništvu bolj prijazno okolje.

No, ta g. Semolič ga pa “pihne” in čas je, da se zaradi konflikta interesov umakne. Zakaj?
Dodatno bi v duhu recesije v gospodarstvu in varčevanja v javnem sektorju obdavčil gospodarstvo, reševal bi propadlega gradbinca Primorje (op.p. zaradi predvidene gradnje druge cevi predora Karavanke … čez X let) … in to slednje mi gre v nos in mi ni jasno zakaj ni podprl reševanje SCT-ja, Vegrada? Takoj razjasnimo; g. Semolič sedi v Državnem Svetu skupaj z mag. Črnigojem (tistim, ki so mu ravno danes zarubili skriti mercedes)!
No, v duhu varčevanja g. Semolič tudi ne bi ukinil Državni Svet, katerega član je, le preoblikoval oz. preimenoval bi ga v nekakšen ekonomsko socialni svet … ali moram nadaljevati, zakaj je g. Semolič škodljiv za slovensko gospodarstvo?

Na drugi strani je g. Branimir Štrukelj, ne ravno na drugi strani … on je tudi sindikalist, vodja sindikata javnega sektorja. Človek se kar zamisli, da takemu strokovnjaku kar ni jasno, da se mesece ne morejo pogajat, ker je blagajna prazna! Ni mu jasno, da je iz dneva v dan dobival nove članarine, kar pomeni, da se je iz dneva v dan večal javni sektor. Ni mu jasno, da z zlomom gospodarstva tudi javni sektor ne bo več dobival sredstev iz naslova davkov in prispevkov.
No, kar precej mu ni jasno! Vedet pa mora, da bom 18. aprila pripeljal mojo hči v šolo pa četudi bodo šolniki stavkali … saj bom jaz tudi 18. aprila plačeval davke, iz katerih se financirajo!
Pa da na bo dodatne dileme … g. Štrukelj je tudi član Državnega Sveta, ki ga niti z besedo ne omeni, kakor tudi ne ukinitev le tega!

Roko na srce; marsikomu v javnem sektorje je jasno, da so preobilni, da jih je preveč in da bo potreben boleč rez … znižanje plač ali pa odpuščanje v enakem odstotku. Zgleda pa, da edino sindikalistom v tej ljubi deželici ni jasno vse to … pa tako radi se zgledujemo po tujini (pogledajo naj si kako so sindikati v sosednji Avstriji pristopili k vladnim varčevalnim ukrepom).

Torej, Semoliču ni jasno, da gospodarstva ne gre dodatno obremenjevat, Štruklju ni jasno, da se javna uprava financira iz gospodarstva in da če denarja ni ga pač ni in je potrebno ustrezno ukrepat … a onadva sta trdna, trdno stojita za svojimi idejami in zahtevami … onadva sta grobarja slovenske ekonomije in gospodarstva, ker nista realna, kot večina njihovih članov.

No, sedaj se pa spet vrnem delat, da bomo lahko plačali davke danes, jutri, pojutrišnjem … 18.

Advertisements

One thought on “Sindikalisti = Grobarji?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s