Kdor ne stavka ni Sloven’c!

stavka2012Pa smo preživeli ta dan. Dan, ko so se na naše ulice usuli delavci in uslužbenci (opa, to je velika razlika! Nekdo dejansko dela, veliko jih pa le v službo hodi!) javnega sektorja, saj na njih se pa “šparalo” ne bo! Zakaj pa bi se? Naj se gospodarstvo zgane in več naredi, da bomo imeli za plače, regrese, dodatke…

Vzhičeni sindikalisti niso pričakovali take udeležbe in so v zanosu komentiranja dogodka že skoraj jokali od sreče. Policistom v tem zagonu pravičnosti pa “nese” še dlje … gremo na referendum, saj gre za naš regres! Vse lepo in prav, a kolikor je bilo pojasnjeno je regres za “ogrožene” v javnem sektorju znižan za 10%, tisti bolj “pri koritu” pa bodo dobili le 10% regresa … a ne jamrajo strumni policisti, da so oni tisti, ki so ogroženi z nizkimi plačami? Sem kaj spregledal?
No, potem je bilo pojasnjeno, da bo referendum zato, ker so jim izplačilo regresa premaknili iz maja na junij. Pa mi še vedno ni vse povsem jasno … nam, v našem podjetju (op.p. gospodarstvo) je direktor le sporočil, da bo regres izplačan junija. Sami pa dobro vemo, da če nam kaj ni všeč imamo veliko možnosti tam zunaj … na trgu dela!
Sedaj bom brutalen in žaljiv; prekleti bedaki, potem se čudite, da niste priljubljeni (če že ne osovraženi) in da vas imajo za bedake! Najprej stokate, da imate nizke plače (op.p. oglejte si plače v gospodarstvu), potem se bojite za izplačilo regresa, ki vam ne bo odvzet in fantje v modrem … junij je takoj za majem! Če vaš še kaj tare, pa povprašajte delavca v Papirnici Radeče, Vegradu, Primorju kaj si misli in koliko je dobil izplačanega regresa! Vi “modreci” bi pa organizirali referendum z denarjem, ki ga NI! Prav zanima me, kdo vas bo potreboval oz. kje boste plače dobili, ko bo zadnje gospodarska družba zaprla vrata, ker ne bo zmogla več financirat javnega sektorja?
Vi “modreci”, referendum ne bo uspel … lahko vam je že sedaj prekleto jasno in ne nasedajte vašim in ostalim sindikalistom. Oni ne nosijo svoje glave na prodaj!

O izjavah zariplih sindikalistov pa ne gre izgubljat besed. Izjave, kot so, da vsi podpirajo stavko so malodane smešne in nebulozne.
Seveda otrok ni bilo v šole, saj smo starši bili obveščeni, da so zaprte! A resno mislite, da imate le vi kanček pameti in vsa ostala Slovenija le seno v glavi? Najglasnejšemu sindikalistu g. Štruklju pa to; vsak dan bom preveril koliko učiteljev je še v osnovni šoli ob 14. uri in izgovorov, da se doma pripravljajo in podobno ne sprejmem. Tako letos, kot pred dvajsetimi leti so matematični zakoni enaki, kot tudi fizikalni, da ne govorimo o tem, da so Rimljani zasedali naše ozemlje v istem obdobju, ko sem se jaz to učil in danes, ko se moja hči. Veste, tudi v gospodarstvu se po predpisanih urah v pisarni velikokrat še doma pripravljamo na naslednji dan. Ne, zame učitelji, profesorji niso revčki ampak privilegiranci!
Veste g. Štrukelj, v imenu kakovosti šolstva nam nebuloz o prenatrpanih učilnicah ne boste prodajali. Ko sem jaz obiskoval osnovno šolo nas je bilo v razredu 30-32 in podobno v srednji šoli … pa sem nekako zobnik v pogonu gospodarstva, ki financira javno upravo. Ali lahko še trdite, da je bilo zaradi tega šolstvo nekakovostno? Mislim, da ste tudi vi sedeli v (po vašem) prenatrpanih učilnicah, a je kakovost vašega znanja potem vprašljiva?
Vprašljiva pa je kakovost študija, ko predavajo večinoma asistenti, saj imajo profesorji pametnejše delo. Raje pišejo knjige, ki jih potem predpišejo ali pa kje drugje predavajo za masten honorar, čeprav so redno zaposleni na fakulteti oz. univerzi! To bi bilo potrebno razčistiti! Kar jaz ustvarim ali pridobim (npr. poslovni kontakti) je last podjetja, kjer sem zaposlen in to je logično. Tako bi morala biti literatura, ki jo spiše profesor zaposlen na univerzi last vseh (ne le študentov), ki prispevajo v proračun za njegovo in asistentovo plačo in prosto dostopna. Če jim pa to ni po godu, lahko mirno odpovejo delovno razmerje (saj predavajo tako ali tako asistenti) in se posvetijo pisanju ali prodajajo svoja predavanja, kot nekakšni podjetniki na trgu.

Torej, podpiram varčevalne ukrepe v vsej njihovi brutalnosti, ker hočem, da me moj otrok ne bo očitajoče pogledal, ko odraste v propadli državi brez vizije in prihodnosti.

ne, ne podpiram stavke, kot je bila včeraj … pa četudi nisem Sloven’c!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s