Nemška Marka … Drahma?

drahmaAngelca pa kar rije in rije naprej! Ne da in ne spusti Grčije iz rok! Neprestano poslušamo kaj se nam in Evropi lahko zgodi, če Grčija izstopi iz Evro območja.

Skoraj ne morem verjet, da ljudje še verjamejo Angelci (op.p. Angela Merkel) in njenim črnim, če že ne apokaliptičnim scenarijem, ki bodo doleteli ta naš stari kontinent.

Če vprašaš povprečnega Grka, bo kot iz rokava stresel, da jim je bilo “pod drahmo” bolje, lažje. Lepo se je živelo in uživalo življenje, ki se ti ponuja ob košarah oliv, morskih sadežih, vinu… In danes je rezultat kjer je. Tudi, če evra ne bi prevzeli bi Grčija bila na kolenih z neko hiperinflacijo in spet bi Grki krivili vse povprek, ker povsem premalo zapravljamo na dopustu tam doli na koncu Balkana.
Grki niso bili vajeni varčevat, še manj so bili vajeni plačevat davke, še manj so pa vsega kar bi bilo potrebno (prej naštetega) navajeni nadzirat grški uradniki.

Razbijam si glavo in poizkusim razumet, kaj Angelco žene k prepričevanju, da je potrebno rešiti grško industrijo in ekonomijo in nič pametnega mi ne pade na pamet. In ob tem mi tudi ne pade na pamet, kako lahko popolnoma prevarantska Grčija zaniha in ogrozi ekonomije in gospodarstva kot so Nemčija, Francija, Italija (OK, ta ogroža samo sebe, oni ne rabijo Grkov). Grčija že pred uvedbo skupne valute ni nikogar ogrožala, saj se je že takrat “kradlo” oz. ni plačevalo davkov … torej, kakšen vpliv naj bi Grčija in njen način dojemanja skupne ekonomije imela na vse nas?
Na pamet mi ne pade niti eno grško podjetje, ki bi ga poznal ali bi bilo poznano … nič, popolnoma nič!
Edina gospodarska poznana zadeva mi je turizem. Panoga, ki traja pol leta na leto (če je sreča in vmes ni nekih stavk) in od nje grška davčna blagajna nima popolnoma nič ali pa bore malo.

Potem je tu Slovenija s svojimi psihotičnimi ekonomisti, ki kar žarijo, ko razlagajo, kako bi odgovoren Slovenec moral svoja sredstva nekako porazdeliti tudi med banke izven evrskega območja (seveda so povod psihotični Grki, ki očitno še imajo neka sredstva, da lahko v dveh dneh dvignejo skoraj 2000Mio€). Kako prosim? A tej ekonomisti živijo v povsem nekem drugem vesolju, niti vzporednem ne? Ej fantje … najprej se pozanimajte koliko sredstev ima povprečen Slovenec na banki in s koliko teh sredstev lahko manipulira (seveda upoštevajte tudi kredite povprečnega Slovenca).
Pa povejmo na glas; če Grčija izstopi iz evro območja mi še skoraj vedli ne bomo, če tja ne bomo odšli na počitnice. Nas je za prestolnico Bavarske in to je to.
Pa še nekaj … a še vedno verjamete, da bomo sredstva “zabita” v grško reševanje dejansko dobili povrnjena? Ne bomo jih … če je Grčija v evro območju ali pa na Luni!

Torej kaj Angelca tako strastno rešuje?

Rešuje banke, večinoma nemške, ki so se opekle na grškem soncu. Vsak evro, ki ga pošljemo obubožani Grčiji in Grkom, konča v nemških bankah in deluje kot nekakšen obliž za bankirje, ki seveda sedijo nekje v Berlinu, Kölnu, Frankfurtu…. Očitno pa je, da je teh ran kar nekaj, da Grčija oz. nemške banke potrebujejo toliko obližev.
Lahko verjamete, da ko bo vsaj zadovoljiv del zgube teh bank pokrit, Angelca ne bo hotela več slišat o Grkih, Grčiji in reševanju le te. Z veseljem pa se bo po prsih tolkla, da sedaj lahko njeni upokojenci poceni počitnikujejo v (obubožani) Grčiji za nekaj mark(!) na dan (dejansko je Bolgarija za nemške upokojence “ipak” malce preveč “štrapac”).

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s