Primorje == Titanic?

Primorje_logoKot večino juter tudi danes prelistam dnevnik Finance. No, v večini primerov ga dejansko le prelistam, saj med časom, ko zjutraj vstanem in do pisarne zvem že kar precej novic in novičk. Danes pa se mi je pogled ustavil na odgovorih “prizadetih” iz preteklih člankov … še posebej me je pritegnilo pismo gospe Ivane Bratož, vodje odnosov z javnostmi pri Primorju.

Stvar oz. članek je razglabljal ali se dejansko splača reševati propadle ali potapljajoče gradbince, ob njihovih “revnih” referencah? Vsekakor je avtor članka na noge spravil ljudi v Primorju … sicer tiste v pisarnah, tisti v modrih delovnih kombinezonih so že na nogah, pa čeprav stavkajo.

No, gospa Bratož se je razpisala o referencah, ki jih Primorje ima in naštevala razne objekte, razglabljala o bodočih velikih infrastrukturnih investicijah v Sloveniji in zaključila o izvoznem potencialu tega podjetja. In ob tem njenem pisanju sem moral članek oz. njen odgovor kar nekajkrat prebrati, da sem spoznal, da dejansko piše kar sem prebral.

Torej ga. Bratož, omenjate dolgo zgodovino tega podjetja in naštevate referenčne objekte. Ali ste se med pisanjem tega odziva kdaj vprašali, kje je potem kapital, ki se je gradil čez vsa ta leta, te referenčne objekte (in našteli ste jih le nekaj)? Kje je tistih +30% sredstev, ki jih je država Slovenija oz. davkoplačevalci preplačala za infrastrukturo, tako opevane avtoceste?

Gospa Bratož, omenjate investicije v infrastrukturo … kdaj, kje? Kaj dejansko verjamete, da bo država sedaj, pri vsem primanjkljaju pognala investicije v železniško infrastrukturo, v povezavo Velenja s Slovenj Gradcem, Arjo Vasjo?
Pa tudi, če bi ta dva projekta pognali … ali je Primorje kvalificirano za prijavo za javni razpis? Kolikor je meni in celi Sloveniji poznano ni! Vsi vedo, da če ne drugega ima dolg do podizvajalcev in je avtomatično diskvalificirano iz javnih razpisov, da referenc na področju gradnje železnic ne omenjam …

No, ga. Bratož, vaše izjave o izvoznem potencialu sploh ne bom omenjal … ker je absurdna in nebulozna.

Ne, Primorja se žal ne izplača reševati (čeprav mi je žal za vse tiste zaposlene, ki so leta pustili v tem podjetju) in to ve tudi g. Frost (ali karkoli že ta Američan je) in banke upnice in upniki sami … zahvala pa gre lastniku (g. Črnigoju) in vodstvu, katerim ne bi zaupal niti svojega HB svinčnika.

Ob prebiranju tega odziva ge. Bratož pa ne morem mimo občutka, kakšnim ljudem se zaupajo položaji kot je njen, da se dejansko javno izpostavi z nekimi absurdnimi navedbami in nebuloznimi trditvami in izjavami. Kdo bo to gospo še zaposlil, ko je enkrat prebral njeno izjavo in njene trditve? Ne razumem, kako lahko nek človek (ki naj bi bil izobražen na tem delovnem mestu) dejansko kaj takega napiše? Kje je njegova integriteta, inteligenca … aja, verjetno tone z Titanicom!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s