Lekarnar je car!

marko_jaklicNo, da ne bo pomote, bomo takoj na začetku razčistili, da ne gre za lekarnarja zaposlenega v kakšni lekarni … gre za direktorja Ljubljanskih Lekarn g. Jakliča (z magistrom, ga ne moremo več nazivat…). Da, tako daleč smo prilezli, da lahko direktor državnega podjetja grozi ministru oz. ministrom (tudi ministru prejšnje vlade in seveda drugih resorjev).

Zadeva, ko jo gledamo spremljamo ob dnevnih novicah deluje smešno oz. že malce groteskno, a je žal daleč od tega. Ta celotna zgodba je precej zaskrbljujoča!

Torej, državno podjetje vodi človek, ki je že kar nekaj časa v sporu z ministrstvom za okolje in prostor zaradi dokazane črne gradnje in ob dokazovanju, da to ni je seveda zapeljeval, lagal, poneverjal in še vedno se gospodiču ni nič zgodilo. Ni mu bilo potrebno odstopit, se komu opravičit … in da bo zadeva še bolj groteskna, ta črna gradnja še kar stoji.

Očitno je gospodič Jaklič to spoznal ali celo dobil zagotovilo, da se mu nič ne more pripetit in je v duhu “izobrazbe ni nikoli dovolj” še magistriral. A kot sam pravim, vse se vrača, vse se plača, je nekdo ugotovil, da magistrska naloga ni povsem njegova, kar so mu tudi dokazali in celo odvzeli naziv. Seveda je fantina spet na vse pretege lagal in grozil vse nokoli … spet ni odgovarjal za svoja sporna dejanja, še vedno je direktor državnega podjetja in še vedno se mu ni bilo potrebno opravičiti!

Podjetje, ki ga vodi ima z zakonom začrtana pravila, ima pravila igre začrtana v resorni zbornici in seveda se mora tako podjetje držati nekega etičnega kodeksa … pa je de! Meni nič, tebi nič, direktor … ja, taisti gospodič Jaklič ustanovi grosistično podjetje LL Grosist. Nekaj naj bo jasno … Lekarna Ljubljana podjetja ne sme ustanoviti, tak je zakon! In gospodič še vedno sedi na direktorskem stolčku, tudi minister mu nič ni mogel.

Torej … do tu smo našteli že tri kršitve zakona, da o moralnih in etičnih vprašanjih ne razglabljamo.

Podjetje pod gospodičevim vodstvom izda kartico zvestobe, ki je dejnsko precej sporna. Resorna zbornica sproži nadzor … in ga potem brez besed umakne. Ali so se nadaljevale grožnje ali pa je šlo za korupcijo bo (upam) razčistila policija oz. NPU. In ja, Jaklič je še kar direktor!

Pri zadnji reviziji poslovanja zdravstvene zavarovalnice in lekarne (Jakličeve seveda) se je spet marsikaj odkrilo. Prirejene bilance podjetja, izdajanje “bonusov” na zdravila na recept, pospeševanje prodaje za večji dobiček (kakovost storitev ni pomembna … vprašanje poslanstva), podvajanje računov za zdravstveno zavarovalnico, fiktivni računi in recepti izdani s strani pokojnih zdravnikov … pa še kaj bi se verjetno našlo.

Seveda je poročilo dobil tudi resorni minister, zraven pa še dopis Jakličevega odvetnika, ki mu grozi z tožbo v kolikor bodo ukrepi in klic župana s podobno “odvetniško” tematiko. Jap, tistega župana, ki naj bi bil nesojeni premije a ni bil sposoben sestaviti koalicije … še nobene funkcije ni mogel priskrbeti svojim poslancem … a to je že druga zgodba.

No, ja … lekarnar Jaklič je car … vemo pa tudi, kaj se je carjem zgodilo. Kolikor mi je znano Evropa nima niti enega carja oz. cesarja več. Pač jaklič je car … ni pa kralj!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s