Le 1200 “gevrov” …

christine_lagardeKončno novica, ki se vrti okoli mednarodnega denarnega sklada in nima veze z DSK-jem (Dominic Stross Kahn) ali posilstvi, prostitucijo, razvratom … na kratko; mesenimi užitki. Tokrat je za “škandal” poskrbela sedanja predsednica te inštitucije, gospa Christine Lagarde oz. njena izjava za časnik Guardian.

Izjava, kjer omenja afriške in grške otroke in jih med seboj primerja je precej nevarna in s skoraj vseh vidikov neokusna, a vendar ima v sebi kanček neke grenke resnice, ki bi jo vsi morali že kdaj dobiti “v fris”!
Nekaj je, ko si nemočen in otroku ne moreš nuditi niti osnovnega “standarda” ali pa kozarca vode … drugo je, ko otroku ogrožaš obstoj zaradi lastne oz. nepremišljenosti sodržavljanov, ki niso odgovorno ravnali, ko bi bilo potrebno (plačevanje davkov, zaposlovanje v javnem sektorju…). A žel to leti na vse Grke, čeprav prav vsi niso tako neodgovorni in sedaj vse okoli sebe obtožujejo in pričakujejo pomoč … seveda brezplačno!

No to mojo zgornjo trditev je v nadaljevanju povzela tudi ga. Lagarde … in spet so skočili in se zgražali nad njo!
Spoštovani Grki … kaj vam v tej zgodbi ni jasno?!
Vam ni jasna krivda?
Vam ni jasna odgovornost?
Kaj zaboga vam ni jasno?

In televizije ob poročanju o tem dogodku oz. “škandalu”, na dan privlečejo prispevke in izjave Grkov … bolje bi bilo, da ne bi (sploh pa, če je to kakšna grška TV jih ne razumem, da lahko kaj takega objavijo)! Gospod se je širnemu televizijskemu občinstvu potožil, da se mu je pokojnina znižala iz približno 1800€ na le borih 1200€ in se sprašuje kje je tu pravica in kako naj pomaga svojim otrokom!
Res sem po dolgem času čutil, da bi lahko bruhnil od gnusa in prezira, ki ga sedaj čutim do Grkov!

Žal so sami pripeljali do situacije v kakršni so. Le sami so krivi, da ljudje do njih občutijo prezir, nekateri že sovraštvo.
Še vedno so njihovi socialni transferji precej nad pokojninami, ki jih imamo v Sloveniji, Madžarskem, Slovaškem … kdaj jim bo Angelca (op.p. Angela Merkel) to razložila ali bomo v imenu “gevra” pod pretvezo reševali zavožene nemške investicije?

Dragi moji … mislim, da bi večina slovenskih upokojencev in zaposlenih takoj podpisalo, da gremo na pot grškega scenarija! Pa naj se Janez zamisli!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s