Zlati fiskalni … fiasko (drugič)

20120817-232915.jpgKar ne morem verjet, da spet želimo postati bolj papeški od papeža samega. Vladajoča struja se na vse pretege trudi spraviti zlato fiskalno pravilo v ustavo … meni osebno (in še marsikomu) se to zdi povsem nerazumljivo.
To je naredila že Španija, saj ne da bi nam lahko bila kakšen uzor uravnovešenih financ, a brez učinka … bil naj bi leta 2020! Ne, ne hecam se … komaj takrat naj bi uravnovesili javne finance.
Francozi so se pač naredili Francoze in zlato fiskalno pravilo sprejeli v obliki zakona. Zakon pa je potrebno spoštovati in Holandu na kraj pameti ni padlo, da bi zaradi tega spreminjal ustavo.

Še preden pa zabredem v bolan um tistih, ki bi spreminjali ustavo pa graja naši opoziciji čeprav nasprotuje spremembi ustave; poslanki PS je komaj sedaj jasno (in to je na tiskovni konferenci javno priznala) zakaj pravzaprav gre … gospe in gospodje, taki nam krojijo usodo. Po pol leta jim je šele jasno za kaj pravzaprav gre. In verjamem, da je takih v “hramu demokracije” še kar nekaj.

Verjetno globoko v sebi ve, da bo vse kar so napovedovali en velik fiasko.

Torej, kaj žene SDS spremembi ustave? Rekel bi le, da bolen ego njihovega vodje. Verjetno globoko v sebi ve, da bo vse kar so napovedovali en velik fiasko. Verjetno globoko v sebi ve, da sam nima znanja in njegova ekipa tudi … veliko izbire med “sodelavci” ali v bazi kadrov SDS pa ni!
Njegov bolan ego (če ne že koleričen) mu narekuje spremenit ustavo, da bo lahko vsaj za eno stvar lahko rekel, da je naredil. Vsak se pač ne more pohvaliti, da je spremenil ustavo.

Vlada pa bi morala narediti še nekaj preden maha okoli z ustavo … morala bi jo prebrati in verjetno pooblastiti nekoga, da bi jo prebiral velikemu vodji vsak večer pred spanjem.
Kaj kmalu bi vse okoli ustave potihnilo, saj jo vlada v mnogo členih krši! Ne verjamete? Preberite jo!

Torej … to fiskalno pravilo je en veliki fiasko še preden je sprejeto … saj na koncu koncev nihče ne ve, kako bo odgovarjala vlada, če bo to kršila kot zakon ali kot ustavni člen! Pa naj bo to leva ali desna, rdeča, bela, črna …

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s