Naša krajevna skupnost …

Kar se zadnje čase dogaja na našem (tako malem) političnem parketu, meji skoraj že na neko groteskno dramo ali komedijo kakšnega srednjeveškega pisca. Na Bledu se spet dogaja gospodarski forum, kjer so seveda tudi veljaki svetovnega kalibra. No, Slovenci ne bi bili Slovenci, če se sredi tega lepega našega bisera nebi pustili podučevati kaj moramo narediti … in tam so seveda sami kimavči oz. bolj jasno povedano … brezjajčniki.
Angel Gurria, “tata mata” tega foruma nam soli pamet, da zakaj delamo iz vpisa zlatega fiskalnega pravila tak halo? Če je dobro za zakon, zakaj ga zaboga ne vpišemo tudi v ustavo? Potem nam gospod (op.p. generalni sekretar OECD) postreže s tem, da zakaj mi tega ne bi naredili, če cel svet to počne?
Res ne bi vedel kaj naj si o tem gospodu mislim (ali je bil pijan, na kašni drogi ali pa je le vzel prevelik odmerek kakšnega zdravila), a očitno gospod še ni slišal za Francijo, kjer tega pravila NISO vpisali v ustavo, ampak so ga sprejeli v obliki zakona. No, njemu bližja je verjetno Španija, kjer so ZFP zapisali v ustavo … a bo veljalo šele tam nekje po letu 2017! Torej Španija od tega nima nekih učinkov.
Sicer pa je gospod iz Mehike … no, nima se kaj hvaliti z zgledno ekonomijo, kjer državo malodane vodijo mamilarski karteli … pa njihova severna soseda (ZDA) tudi ni zgled neke učinkovite, zgledne ekonomije … o mehiških južnih sosedih pa ne bom zgubljal besed (vključno z Brazilijo, ki naj bi bila v družbi BRICK držav, a njihov BDP in ostalo si je potrebno podrobneje pogledat … ).

Potem, danes berem “oranžen” finančni časopis (ko bodo plačali, bom omenil kateri in delal reklamo … nič več ni zastonj) in kar ne morem verjet besedam guvernerja Banke Slovenije (op.p. g. Marko Kranjec), kako dobro gre našim bankam in da sicer obstajajo osamljeni primeri slabe prakse … dejansko sem misli, da bom kar bruhal.
Precej jasno je, da je gospod zrel za kakšno psihiatrično ustanovo, če ne za rešetke, saj je množično žalil intelekt slovenskega naroda. A ta gospod res misli, da smo Slovenci tako neuki, da ne bi vedeli kaj se dogaja v bančnem sektorju?

Ta ista vlada, ki je pred leti ustavila prodajo Telekoma in je bila njegova delnica vredna skoraj (mislim da celo malce čez) 500,00€, ga bo sedaj prodajala. Vrednost delnice danes? 60,50€ na dan 31.08.2012!!! A naj nadaljujem s to komaj verjetno zgodbo, ki se pa na žalost dejansko dogaja?

Po sodiščih se še vedno valjajo zlikovci, pa sposobni slovenski gospodarstveniki (da, to leti na Kordeža) in seveda teče proces v zadevi Patrija, kjer je vpleten tudi naš kapitan, predsednik vlade … naš BDP pa je spet padel za 3,2%.
Nič bat, pred vrati so predsedniške volitve. Obljub je malo morje, a kandidati očitno ne vedo, da povprečen Slovenec premore tudi malo pameti in zmožnosti lastnega razmisleka in presoje in obljubljajo stvari, ki jih predsednik republike niti ne more izpolniti zaradi omejenosti svojih pooblastil. A če strnemo … vsi bodo povezovali in bili predsedniki vseh Slovencev. Pomagali bodo naši ljubki “krajevni skupnosti” iz krize in 24 ur na dan in 7 dni v tednu dihali z nami! Pa saj to že počne večina Slovencev … zakaj potem potrebujemo nekoga t.i. predsednika republike?

No, ko sem “prežvekoval” dogajanja teh zadnjih dveh, treh tednov mi je na pamet padla (in se seveda kar sama ponudila) zgornja pesem … verjamem, da se ne boste spraševali zakaj!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s